Kapat Ikon
Dünya Su Forumu'nda Aktaş Holding'e Tam Not!

Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, günümüzde yaşanan su sorunlarına yeni fikirler ve çözümler bulmak amacıyla düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından görüşleri bir araya getiren "Dünya Su Forumu"nda katılımcı olarak yer alarak, hizmet verdiği sektörün tek temsilcisi olmanın gururunu yaşadı.

Aktaş Holding bünyesinde kurulan AK-İZO'nun, büyük AR-GE desteği ile ürettiği dünya standartlarındaki EPDM membranlar, tükenmekte olan su kaynaklarına karşı üstlendiği "Can Simidi" misyonuyla, Dünya Su Fuarı'nda katılımcılardan alkış aldı.

Bursa, 30.09.2014 - Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye'de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, iklim değişikliğinin Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri, bu etkilerin su kaynaklarına olan yansımaları, havza bazlı su güvenliği gibi birçok önemli konunun değerlendirildiği ve dünyanın pek çok yerinden katılımcıların buluştuğu Dünya Su Fuarı'nda, sektörün tek temsilcisi olarak yer aldı.

Türkiye'den özellikle DSİ Bölge Müdürleri ve Daire Başkanları ile Şube Müdürlerinin teknik ekipleriyle katıldığı buluşmada, hizmet verdiği sektörün tek katılımcısı olmanın gururunu yaşayan Aktaş Holding, ülkemizdeki su kaynaklarının geleceğini yakından ilgilendiren GÖL-SU Projesi'nde üstlendiği rolle, katılımcılardan tam not aldı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan GÖL-SU projesinde; "1000 günde 1000 Gölet" inşa edilmesi amaçlanırken, proje kapsamında çiftçilerimizin sulama suyu ihtiyacının karşılanması ve kuraklık zamanlarında da "Can Simidi" olarak görev yapması öngörülüyor.

"Göletler İçin Koruyucu Görev"

Aktaş Holding, bünyesinde yer alan AK-İZO'nun büyük AR-GE desteği ile ürettiği dünya standartlarındaki EPDM membranlar, tükenmekte olan su kaynaklarına karşı geliştirilen projede kilit bir rol üstlenirken, AK-İZO'nun son teknoloji ürünü olan membranları, temiz su kaynaklarının korunması ve kuraklığın önlenmesi noktasında, gölet tabanlarında koruyucu bir görev yapıyor.

AK-İZO Yalıtım Sistemleri Tic. San. A.Ş. üstün niteliklere sahip LinefLex EPDM membranları, günümüz koşullarına göre dünya kalitesinde geliştirilmiş olup, her türlü iklime uygun yapısıyla, bu göletler için vazgeçilmez bir Serbest Örtü unsuru oluşturmaktadır.

"Ülkemize Bu Tür Bir Değer Kazandırdığımız İçin Mutluluk Duyuyoruz"

Aktaş Holding bünyesinde bulunan ve su yalıtımı için EPDM Membran üreten Ak-izo Yalıtım Sistemleri A.Ş' nin bu büyük projelerde ilk aşamasından, uygulama safhasına kadar aktif üstlendiğini belirten Erol, Dünya Su Forumu'nda sektörü temsil etmenin gururunu yaşadıklarını aktardı.

Erol; "Ak-İzo ülkemizin geleceği için sorumluluğunun bilincinde hareket ederek görevini yerine getirmektedir. Son teknoloji ve doğa dostu olarak üretilen EPDM membranlar, bugün milyonlarca metrekareyi bulan göletlerimizde yıllarca sorunsuz işlev görmektedir. Arkasında bulunan büyük Ar-Ge desteği ile en son gelişmeleri yakından takip ederek, günümüz koşullarına uygun dünya kalitesinde bir üründür. Her türlü iklime uygun üretilen EPDM membranlar, ülkemizin geleceğini ilgilendiren (orman yangın söndürme, tarım amaçlı sulama, su toplama) göletlerinin tabanında, vazgeçilmez bir işlev olan "Serbest Örtü" unsuru olacaktır. Ülkemize bu tür bir değer kazandırdığımız için mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.