Kapat Ikon
Aktaş Holding, 'Çevreci' Yaklaşımlarının Ölçülmüş Sonuçlarını Açıkladı

Bursa, 14.06.2017 - Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100’den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, sürdürülebilir bir çevre bilincinin yaygınlaştırılması ve gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakılmasına katkı sağlamak adına önemli adımlar atmayı sürdürüyor.

Aktaş Holding; Türkiye'de ambalaj atıklarının ekonomik ve düzenli geri kazanımı için sanayi, yerel yönetim ve tüketicilerin katkı ve katılımları ile sürdürülebilir bir geri kazanım sisteminin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde, çevre konusundaki 'duyarlı' kimliğini bir kez daha ön plana taşıdı.

Aktaş Holding tarafından, ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirilen anlaşma kapsamında; ağaç, elektrik, depolama, fosil yakıt ve su temel bileşenlerinin yer aldığı listede, hem anlaşmanın ilk gününden bu yana, hem de 2017 yılına dair elde edilen net tasarruf miktarları, güncel rakamlarla paylaşıldı.

94 Dönüm Orman Arazisinin Yok Olması Engellendi

Aktaş Holding’in ÇEVKO ile getirdiği yükümlülüklerin yer aldığı Çevresel Fayda Raporu'na göre, 2017 yılını kapsayan süreçte; kâğıt, karton, cam, alüminyum, çelik, teneke, kompozit gibi malzemelerin etkin kullanımı sayesinde, 12 dönüm orman arazisine denk gelen 648 adet ağacın kesilmesi önlendi.

Aynı rapora göre, 69 ailenin yıllık elektrik tüketim oranına denk gelen 193,792 kw/h elektrik tasarrufunun sağlandığı açıklanırken, 342 m³ depolama sahası tasarrufunun sağlandığı, 6,016 litre fosil yakıt tasarrufunun elde edildiği ve 5 ailenin yıllık su tüketimine denk gelen 953,820 m³ düzeyinde, su tasarrufunun yapıldığı açıklandı.

41 Ailenin Yıllık Su Tüketimine Denk Geliyor

Aktaş Holding'in ÇEVKO ile yaptığı sözleşmenin ilk gününden bugüne kadar toplamda elde edilen tasarruf miktarı da paylaşıldı.

Buna göre Aktaş Holding tarafından, ilgili sözleşme yapıldığından bu yana 4,747 ağacın kesilmesi önlenirken, 94 dönüm orman arazisinin korunmasına katkı sağlandı.

İlgili rapora göre, Aktaş Holding tarafından mevcut süre zarfında 1, 224,906 kw/h elektrik tasarrufu da sağlanırken, bu oran 443 ailenin yıllık elektrik tüketimine denk geliyor.

Bununla birlikte, mevcut anlaşmadan itibaren 1,998 m³ depolama sahası tasarrufunun sağlandığı, yine 14,288 litre fosil yakıt tasarrufu ve 41 ailenin de yıllık su tüketimine denk gelen 7, 206, 640 m³ su tasarrufu elde edildiği kaydedildi.

"Çevre Bilincini 'Kültür' Olarak Benimsedik"

Aktaş Holding olarak, kuruldukları günden bu yana çevre ile ilgili tüm yasal kriterlere azami özen gösterdiklerini kaydeden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, ileri teknolojiye yatırımlara devam ederken; insana, topluma ve çevreye değer katacak her türlü çalışmaya da koşulsuz destek verdiklerini söyledi.

ÇEVKO Vakfı ile gerçekleştirdikleri işbirliği çerçevesinde, ilk günden bu yana elde edilen başarılı sonuçlardan dolayı büyük gurur yaşadıklarını kaydeden Erol, Aktaş Holding'in değerleri koruma ve yaşatma bilinciyle hareket ettiğinin altını çizerek, çevre yönetim sistemi uygulamaları ile verimlilik esaslı çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.