Kapat Ikon
Ekonomi Bakanlığı'ndan Aktaş Holding'e Ziyaret

Bursa, 09.10.2017 - Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan ve 100'den fazla ülkeye doğrudan ihracat gerçekleştiren Aktaş Holding, düzenlenen program kapsamında, Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen heyeti Bursa'daki üretim tesislerinde ağırladı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri'nin (UİB)  ev sahipliğinde; Bursa, Eskişehir, Bilecik, Balıkesir ve Bandırma’daki ihracatçı firmaların bilgilendirilmesi amacıyla düzenlenen 'Ekonomi Bakanlığı Uzman Heyeti Ziyaretleri' kapsamında, halen uygulanan destek programları ve teşvik uygulamalarının yanı sıra, son zamanlarda uygulamaya yeni konulan değişikliklerle ilgili bilgiler verildi.

Ekonomi Bakanlığı'na bağlı İhracat Genel Müdürlüğü; İthalat Genel Müdürlüğü; Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü; Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü temsilcilerinden oluşan heyette; Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal ile birlikte, İhracat Genel Müdür Volkan Ağar ve İthalat Daire Başkanı Mehmet Ekizoğlu da hazır bulundu.

Dönüşüm Yolculuğu Paylaşıldı

Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili R. Serkan Aktaş ile Mali İdari İşler Müdürü Mustafa Şenongan'ın karşıladığı heyet; Aktaş Holding'in tarihçesi, faaliyet alanları ve küçük bir işletmeden, dünyanın en büyük global oyuncularından birine dönüşme yolculuğu aktarılırken, şirketin dünya ölçeğinde gerçekleştirdiği faaliyetlerden de bahsedildi.

Son derece verimli geçen ziyarette, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri Aktaş Holding'in üretim tesislerini de yakından incelerken, şirketin ülkemiz ve dünya ekonomisine sağladığı katkılarından da övgüyle söz etti.

Teşvik Uygulamaları, Markalarımızı Küresel Rekabette Güçlü Kılıyor

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aktaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol, "Ekonomi Bakanlığımızın Türk firmalarına, gerçekten çok ciddi teşvik ve destekleri söz konusu. Tabi bu tip destekler Türk markalarını, küresel rekabette çok daha güçlü kılmaktadır. Aktaş Holding olarak da halen, Airtech markamızla Turquality destek programında yer almaktayız. Bu noktada üretmeye ve gelişmeye devam ederek, ülkemize ve sektöre en yüksek düzeyde katma değer sağlama gayretindeyiz" ifadelerini kullandı.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.