Kapat Ikon
Aktaş Holding, Dünyanın En Büyük Fuarlarından Innotrans 2014’ de Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti

Hava süspansiyon körüğü sektöründe Türkiye’de lider, dünyada da ilk üç firma arasında yer alan Aktaş Holding, Almanya'da düzenlenen raylı sistem ve teknoloji fuarı InnoTrans 2014’de ülkemiz adına başarıyla boy gösterdi.

Aktaş Holding, 23- 26 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen, dünyanın en büyük raylı taşımacılık fuarı konumundaki Innotrans’da, BTSO’nun organizasyonuyla fuara katılan 150’ye yakın Bursa firmasıyla birlikte, Bursa’yı ve ülkemizi temsil etti.

Berlin'deki ExpoCenter'de iki yılda bir düzenlenen ve demiryolu taşımacılığındaki son teknolojilerin yanı sıra, donanım ve sistemlerle yeni araçların sergilendiği dev fuara, Türkiye'nin de dâhil olduğu 55 ülkeden 2 bin 758 şirket katılım gösterirken, yaklaşık 130 Bin ziyaretçinin yer aldığı fuarda Aktaş Holding’i; Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sami Erol temsil etti.

Bu yıl 10.su gerçekleştirilen fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Aktaş Holding İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sami Erol, fuarın kendileri açısından son derece verimli geçtiğini belirterek, sektörün tüm temsilcilerini bir araya getiren bu tür uluslararası organizasyonların önemine dikkat çekti.

“Sektöre Değer Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Aktaş Holding olarak sektörün ihtiyacına yönelik çözümler ürettiklerini kaydeden Erol, “Son yıllarda ülkemizde, demiryolu taşımacılığının yaygınlaştırılması ve bu sektördeki yerli katkı payının arttırılması yönünde ciddi girişimler söz konusu. Biz de Aktaş olarak, yenilikçi anlayışımızla paralel, raylı taşıtlarda kullanılan ikincil süspansiyon sistemlerinin imalatına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Burada gerçekleştirilen fuarda da bu çalışmalarımızla ilgili çeşitli görüşmelerde bulunduk. Gerçekleşen görüşmelerimizin son derece verimli geçtiğini söyleyebilirim. Geliştirdiğimiz tren körüğü sayesinde, bu ürünün yurtdışından tercih edilmesinin önüne geçilerek, körüklerin tamamen yerli kaynaklarla üretilebildiğini tüm dünyaya gösterme fırsatımız oldu. Bu sayede hem ülke ekonomisine katkı sağlamayı, hem de sektöre değer katmayı hedefledik. Aktaş Holding, geçmişte olduğu gibi gelecekte de birbirinden başarılı çalışmalara imza atmaya devam edecek” diye konuştu.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.