Kapat Ikon
Dosya Konusu: Çevre Öncelikli Üretim Anlayışı

Tüm insanlığı yakından ilgilendiren ve her geçen gün önemi daha net bir şekilde hissedilen çevre kirliliği; doğrudan veya dolaylı olarak doğadaki hemen her canlının zararı görmesine neden olmaktadır.

Öyle ki Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 2016 yılı raporlarına göre, çevre kirliliğinin yol açtığı hastalıklardan dolayı tüm dünyada her yıl 12,6 milyon insan, ne yazık ki hayatını kaybediyor.

Bunun yanında, Birleşmiş Milletler verilerine göre ise dünya genelinde halen 663 milyon insan, içilebilir su kaynaklarına erişemiyor, 1,8 milyar insan da pis su kaynaklarını kullanıyor.

Bu tür veriler, doğal kaynakların kullanımı ve çevre konusunda tüm insanlığa önemli sorumluluklar düştüğünü bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bundan dolayı yarınlarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için geleceğimize sahip çıkmalı ve çevremizi en iyi şekilde korumaya özen göstermeliyiz.

Bu noktada işletmeler de mutlaka Çevre Yönetim Sistemi anlayışıyla hareket etmeli ve geri kazanım ile yeniden değerlendirme faaliyetlerini sürdürülebilir şekilde devam ettirmelidir.

  
Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.