Kapat Ikon
E-Bülten - AIESEC Röportajı

Kısaca AIESEC Hakkında Bilgi Verebilir misiniz?

1948'den bu yana faaliyet gösteren, global, politika dışı, bağımsız, kar amacı gütmeyen, üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar tarafından yürütülen AIESEC, dünyaya bireylerin liderlik tecrübelerini geliştirerek etki eden global bir gençlik ağıdır. AIESEC, 124'ün üzerinde ülkede sunduğu uluslararası stajlar ve gönüllülük tecrübesi sayesinde global öğrenme ağlarını geliştirerek gençliğin liderlik hareketine öncülük eder.

Bursa'da 1972 yılında kurulan ve günümüze kadar gençlerin başarılı çalışmalarda tecrübe kazanmasını sağlayan kurum, özellikle 2000'li yıllarda büyük bir değişim ve gelişim gösterdi. Son yıllarda profesyonelleşmeye özen gösteren AIESEC, önce Bursa'ya, sonrasında da dünyaya katkısını devamlı arttırmak isteyen bir kuruma dönüştü. Amatör ruhlu profesyonel gençler, şehrin tüm üniversitelerinden hatta Yalova, Çanakkale ve Balıkesir'den çalışmalara katılma şansı buluyorlar.

AIESEC'in firmalara ne gibi katkısı var?

AIESEC, aynı zamanda Global Talent adlı programıyla, Bursa ve çevre illerdeki firmalara da global ticaret arenasında rekabet avantajı sağlamayı amaçlıyor. Yeni pazarlara açılmak ya da var olan pazarlarda hâkimiyeti arttırmak için ihtiyaç duyulan genç yeteneklere, dünyanın her yerinden ulaşılmasını sağlıyor.

AIESEC'in gençlere katkısı nasıl oluyor?

AIESEC, kişisel gelişimin her zaman en ön planda olduğu, gençlerin liderlik gelişimi sağlarken uluslararası kültürleri tanıma fırsatı kazandığı, şehrini ve iş dünyasını daha da yakından görme şansı yakaladığı bir ortamı sunuyor.

Aktaş Holding ile AIESEC işbirliği nasıl ilerliyor?

Aktaş Holding, AIESEC Bursa Şubesi'nin 2000'li yıllardaki en önemli işbirlikçisi ve destekçisi olmuş durumda. Yıl içinde AIESEC'in öğrenciler için yaptığı tüm etkinliklerde desteğini esirgemeyen Aktaş Holding, gençler arasında bu bakış açısıyla gün geçtikçe daha çok tanınıyor ve üniversiteli dostu ve destekleyicisi kimliğiyle gençlerin yanında olduğunu hissettiriyor.

Aktaş Holding CEO'su Sami Erol ise bireysel olarak gençlerin gözünde bir rol model olarak gelişim yolunu açıyor. AIESEC Bursa Şubesi Danışmanlar Kurulu Başkanı olan Erol, fikirleriyle de gençlere yol gösteriyor ve organizasyonların gelişimi için düzenli olarak gençlerle buluşuyor.

AIESEC Bursa Şubesi; Aktaş Holding ile olan birlikteliğini sürdürmekten çok memnun. Uzun vadede bu birlikteliğin AIESEC'in gelişimine olduğu kadar, Aktaş Holding'in gençliğin dinamizmi ile farklılaşmasına da katkı sağlıyor.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.