Kapat Ikon
Aktaş Holding, 6. Uluslararası Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri Konferansı'na Katılacak

Bursa, 03.09.2019 - Hava süspansiyon sistemi üretiminde dünyanın en büyük firmaları arasında yer alan Aktaş Holding, özellikle son dönemde ciddi yatırımlar yaptığı raylı sistemlere yönelik sektörün tek çatı altında buluştuğu organizasyonlarda yer almaya devam ediyor.

Raylı sistemlerde hem titreşim önleyici hem süspansiyon sistemlerindeki ürünleri hem de raylı sistemlerin yatırımlarında girdiler üreten Aktaş, İstanbul'un ev sahipliğinde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek olan Uluslararası Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri Konferansı'na katılacak.

Konferansta Aktaş Holding yetkilileri sektör temsilcilileriyle bir araya gelerek, yeni iş bağlantıları kurmayı hedefliyor.

Geniş ürün gamına sahip

Ulaşım & Otomotiv, Yapı ve Endüstriyel gibi temel iş alanlarının yanı sıra, savunma sanayine yönelik özel üretimlerle de mevcut faaliyetlerini geliştirmeyi sürdüren Aktaş Holding, raylı sistemlere yönelik üretmiş olduğu her bir ürünle bu önemli sektörün bir parçası haline gelmeyi hedefliyor.

12 Eylül 2019 tarihinde Silence İstanbul Hotel & Convention Center ev sahipliğinde düzenlenecek olan organizasyonda, demiryolu endüstrisine yönelik üst düzey yöneticiler, güncel sektörel gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunacak.

Yatırımlar sürecek

Aktaş Holding CEO'su İskender Ulusay, şirket olarak raylı sistemlere yönelik yatırım çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini belirtti.

Özellikle Hindistan pazarına yönelik önemli atılımlar içerisinde olduklarının altını çizen Ulusay, "Tren körüğü sistemleriyle ilgili ilk çalışmamıza, 2008 yılında başlamıştık. 2011 yılının ortalarından itibaren ikincil süspansiyon sistemlerinin üretimi ve testleri için profesyonel bir üretim yapılanmasına girdik. Bu alana yönelik gerçekleştirdiğimiz yatırımla birlikte de şirket olarak, Türkiye'de tren körüğünü üreten ilk firma olduk. Yerli raylı sistem üreticileri ile çok yakın çalışmalarımız bulunuyor. Önümüzdeki süreçte daha fazla firmayla çalışmalarımız olacak. Şu an bazı dünya ölçeğindeki firmalarla, belli iş birliklerimiz proje bazında devam ediyor. Raylı sistemlerle ilgili ürünlerimizi bu yıla kadar ağırlıklı olarak Türkiye'deki müşterilerimiz için ürettik. İstanbul ve Bursa tren hatlarında Aktaş Holding ürünleri uzun yıllardır kullanılıyor. Gelinen noktada Aktaş Holding olarak, raylı sistemler süspansiyon sistemleri sektöründe sadece yerel pazara odaklanmıyoruz; yurtdışında İtalya ve Hindistan pazarlarında da önemli çalışmalar yaptık. Raylı sistem kullanımı dünyada en yaygın 3 ülkesinden biri olan Hindistan'da ve İtalya'da demir yollarının en önemli tedarikçilerinden birisi olma yolunda ilerliyoruz.  Hindistan için özellikle raylı sistemlerdeki süspansiyon sistemlerini hem havalı süspansiyon hem de sönümleyici sistemler olarak tasarladık ve üretimine de başladık. Ayrıca şu anda Hindistan'daki 5 OEM'in süspansiyon sistemlerini de doğrudan Türkiye'de üretip göndermekteyiz. Bununla birlikte, Çin'de faaliyetlerini sürdüren fabrikamız aracılığıyla Çin başta olmak üzere Güney Asya ve Kuzey Afrika bölgesine yönelik üretim hedeflerimiz de bulunuyor. Dolayısıyla bölge bizim için çok önemli ve oraya yönelik ciddi hedeflerimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcilerini konferansa davet etti

Öte yandan, 6. Uluslararası Yeni Nesil Demiryolu Teknolojileri Konferansı'nın ülkemizde raylı sistemlere yönelik teknolojilerin geliştirilmesi noktasında son derece faydalı olacağına inandığını belirten İskender Ulusay, sektördeki güncel gelişmelerin konuşulacağı ve network imkanının sağlanacağı konferansa, tüm sektör temsilcilerini davet etti.

###

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.