Kapat Ikon
Sosyal Sorumluluk

İlkelerimiz

 

Sosyal sorumluluk anlayışımız; çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim temelinde sürdürülebilir gelecek stratejilerine yönelik oluşturulmaktadır.

Geleceğe ve eğitime yönelik yapılan yatırımlar Aktaş Holding'in dünya vatandaşı bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak üzere yaptığı yatırımlardır. 

Süreçlerin daha etkin yürütülmesi adına 2011 yılında Aktaş Eğitim Vakfı kurularak, sistemli bir anlayış geliştirilmesi hedeflenmiştir. 

Sosyal Sorumluluk Projelerimiz

UN Global Compact

 

Aktaş Holding; küresel çapta iş dünyası liderlerini, evrensel çevre ve sosyal ilkeleri desteklemek amacıyla şirketleri, Birleşmiş Milletleri (BM), işçi sendikalarını ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne (UN Global Compact) tam destek vermektedir.

Sürekli rekabet içindeki iş dünyasına ortak bir kalkınma kültürü oluşturmak üzere, evrensel ilkelerin önerildiği yenilikçi bir kurumsal sorumluluk yaklaşımı olan UN Global Compact'ın imzacısı olan Aktaş Holding, sürdürülebilirlik konularında da önemli çalışmalara imza atmaktadır.

 

Aktaş Holding ve İlkyar Vakfı

"ONLAR BİZİM GELECEĞİMİZ"

Çocuklarımızın, yurdun dört bir köşesindeki çocuklarımızın geleceği için çalışıyor ve üretiyoruz. Onları bu gelecek için hazırlamak, hepimizin en büyük dileği. Aktaş Holding olarak amacımız; ürettiğimiz her üründe, yaptığımız her çalışmada, İLKYAR'ın başlatmış olduğu yol doğrultusunda, yüreğimizle bu hayale, bu amaca doğru İLKYAR ile yan yana yürümektir. Daha çok üretip, daha çok çalışarak; geleceğimize, çocuklarımıza ve onların eğitimlerine daha çok katkıda bulunmak, en büyük kazancımız olacaktır..

Bu amaçla Aktaş Holding gelirlerinin bir kısmını İlkyar Vakfı'na vakfetmiştir.

 

Erden Eruç - Around-n-Over

"ÇÜNKÜ HAYALLERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Erden Eruç 2003 yılında, kas gücüyle gerçekleştireceği yolculuklar sırasında edineceği tecrübeleri özellikle ilköğretim öğrencileriyle paylaşmak amacıyla kar amacı gütmeyen Around-n-Over Vakfı'nı kurdu. Toplam 6 yıl süren "Altı Zirve" projesi sırasında, Around-n-Over Vakfı tarafından haber ve eğitim içerikli bilgi paylaşımı sağlanarak, insanoğlunun sadece kendi gücüne dayanarak doğayla mücadelesi gözler önüne serildi. Bu sayede, yolculuk sırasında yaşananlar, öğrenilenler ve düşünülenler, özellikle öğrencilerle paylaşıldı.

Around-n-Over Vakfı ve Erden Eruç, bu projeyle, öğrencilere dünyayı tanıtacak yeni bir pencere açmayı hedefledi. Erden Eruç ayrıca, İLKYAR Vakfı aracılığıyla Türkiye'deki öğrencilere de katkılar sağladı.

Aktaş Holding, bu projede Erden Eruç'a 5 yıl boyunca destek vermiştir.

www.kaslagit.com
www.around-n-over.org

 

AIESEC

Gençlerin kendi potansiyellerini keşfedebilecekleri ve geliştirebilecekleri uluslararası bir platform yaratmak ve dünya barışına katkıda bulunmak amacıyla 1948 yılında kurulan, üyelerine hem gelişim hem de yurt dışı staj fırsatı sağlayan dünyanın en büyük öğrenci organizasyonudur. Türkiye'de 1956 yılında faaliyete geçmiş ve 11 şehirde faaliyet göstermektedir. Gerek kurumlar dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilere staj imkanı sağlayabilmekte gerekse öğrenim kurumları ve öğrenciler AIESEC'in çeşitli projelerine katılabilmektedir.

90'dan fazla ülkede ürünleri satılan Aktaş Holding dünyanın çeşitli ülkelerinden öğrenci gençlerin staj yapmalarını sağlayarak kültürler arası geçişlerin ve paylaşımların arttırılmasını hedeflemektedir.

 

Eğitime Doğrudan Destek Projeler

Aktaş Holding, faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitimin iyileştirilmesine yönelik ihtiyaçların çözümü için paydaşları ile birlikte projeler üreterek; okul laboratuvarları, bilgisayar atölyeleri, teknik ve AR-GE projeleri geliştirilmesi ve kurulması konusunda destekler sağlamaktadır.

 

Çevresel Katkı Projeleri

Aktaş Holding tarafından, her yıl çevresel katkı amacı ile küçük ormanlar oluşturulması bir hedeftir. Bu çerçevede faaliyet gösterilen bölgelere özel olarak planlamalar yapılır ve kamu kurumları ile birlikte hareket edilerek ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır.

 

Kültür ve Sanata Katkı Projeleri

Aktaş Holding; Bulgaristan, Çin, Amerika, Brezilya gibi ülkelerde kültürel çalışmalara destek olmakta olup, yerel sanat gruplarının uluslararası tanıtımı için de katkı sağlamaktadır.

Bilgi Toplumu Hizmetleri | 2024 Aktaş Holding. Tüm hakkı saklıdır.